Auteur Ellen Mannens
Verhaal

7 Rotterdammers.

Heb je in het begin van het jaar gesprekmetdestad.nl bezocht? Dan ken je ongetwijfeld een van deze zeven mensen. Caner, Flora, Rafello , Helly, Hanspeter, Betty en Fred heetten je – samen met de burgemeester – welkom op het portal. Ze vervulden de hoofdrollen en vertelden je meer over de zeven thema’s die centraal stonden in het Gesprek met de Stad. En ze verleidden je vriendelijk om je mening en ideeën achter te laten. Maar wat zijn hun beelden bij de toekomst? Waarop hopen ze en waar zijn ze bang voor?

Caner Tercan (26)

Garagehouder

“De technologie heeft in 2037 een groot deel van het handwerk overgenomen. Ik ben bang dat steeds meer mensen werkeloos raken en dat het verschil tussen arm en rijk groter wordt.”

<p>Caner Tercan</p>

Caner Tercan

Flora Donker (70)

Gepensioneerde

“Als ik de verhalen om me heen hoor, denk ik: we moeten onze zorg straks met goud gaan betalen als het zo doorgaat. Misschien moet ik een robotje gaan inhuren om de zorg betaalbaar te houden.”

<p>Flora Donker</p>

Flora Donker

Raffello Oostburg (16)

Scholier

“Ik hoop dat de toekomstige zestienjarigen plekken hebben waar ze ongehinderd kunnen hangen, voetballen en skaten… en dat ze daarvoor tijd hebben naast school.” 

<p>Raffello Oostburg</p>

Raffello Oostburg

Helly Scholten (47)

Bewoonster duurzaam testhuis Heijplaat

“Als we in 2037 schonere lucht willen in Rotterdam, moeten we het openbaar vervoer gratis maken en vergroenen. Daarna moeten we ons richten op schone industrie.”

<p>Helly Scholten</p>

Helly Scholten

Hanspeter van Daalen (48)

Leraar

“Dankzij de digitalisering kan ik straks virtueel een leraar voor mijn klas zetten die over een bepaald onderwerp meer expertise heeft dan ik. Digitalisering maakt kennis delen makkelijker, waardoor ons onderwijs op een nog hoger niveau komt.”

<p>Hanspeter van Daalen</p>

Hanspeter van Daalen

Betty Hiwatt (55)

Sociaal werker

“Het aantal nationaliteiten in Rotterdam is in 2037 nog groter dan nu en we zullen nog altijd goed samenleven. Daar werken we samen aan door iedere nieuwkomer zich veilig en welkom te laten voelen.”

<p>Betty Hiwatt</p>

Betty Hiwatt

Fred Reuvers (55)

Eigenaar verhuisbedrijf

“Onze huizen krijgen een steeds meer uitgesproken stijl, maar worden ook meer privé. Waar vroeger de achterdeur open stond en iedereen welkom was, ontmoeten we elkaar straks liever buiten de deur.”

<p>Fred Reuvers</p>

Fred Reuvers